Целият  екип от 126-ти кабинет на болница „Пирогов“, дежурил на

...
Целият  екип от 126-ти кабинет на болница „Пирогов“, дежурил на
Коментари Харесай

Директорът на „Пирогов“ уволни цял дежурен екип на спешното отделение

Целият  екип от 126-ти кабинет на болница „Пирогов“, дежурил на 16 септември, е уволнен, оповестяват от здравното заведение.

Заповедите са подписани от изпълнителния шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. доктор Асен Балтов, който  преди този момент назначил вътрешна инспекция в болничното заведение по отношение на отворено писмо на госпожа Евелина Добрева, брачна половинка на 74 – годишния пациент Спас Добрев, до министъра на опазването на здравето проф. Николай Петров.

Проверката открила, че дежурният екип в кабинет № 126 в Спешното поделение на болничното заведение на 16.09.2017 година не е направил вписване в болничната осведомителна система на докарания от екип на ЦСМП – София-град, Спас Добрев. Също по този начин не са документирани резултатите от осъществения обзор и не са извършени лабораторни проучвания на пациента. При инспекцията е открито неспазване на техническите и софтуерните правила и несъблюдение на трудовите отговорности на дежурния екип.

На базата на резултатите от тази инспекция, изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Асен Балтов е издал заповеди за административни санкции – уволнения на чиновниците от дежурния екип.

На 16 септември Спас Добрев получава рецесия – не може да диша, а кръвното му пада фрапантно. Близките чакат кола за спешна помощ близо час и 20 минути. След като идва на място, екипът на „ Спешна помощ ” взима пациента и го кара в най-близката болница – „ Пирогов ”, само че оттова ги връщат, тъй като казусът не бил за тях.

Въпреки че положението на мъжа бързо се утежнява, екипът потегля да го кара към Александровска болница, където по-късно пациентът умира.

В Александровска болница също тече инспекция по случая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР